lauantaina, joulukuuta 24, 2011

Joulunviettoa

Sitä sitten vaan jouluntoivotuksia kaikille lukijoille!
Tämä on vähän tällainen lyhykäinen postaus, meillä joulu on alkanut juuri oikeissa merkeissä. Ainakin jos ei katso ikkunasta ulos. Aamuyöstä asti on loikottanut vettä enemmän tai vähemmän kohisemalla ja lämmistä oli tuossa päivälläkin +4 astetta. Ei tartte pelätä että olisi teillä liukasta eikä toisaalta öljyäkään kulu niin julmasti kuin jos olisi -20 astetta pakkasella, mutta on tämä nyt silti vähän... mustaa?
Joulu tulee joka tapauksessa säästä ja lumenpuutteesta huolimatta. Me olemme olleet siskon kanssa ihan kahdestaan täällä Nukarilla ja tehty joulusta ihan just sen näköinen kuin itse haluamme. Aika perinteinen se silti on. Eilen kiersimme jakelemassa naapureille kortteja ja hoitamassa joulupukin asioita (aka viemässä lahjoja veljelle ja muutamille naapureille). Luonnollisesti ohjelmaan kuului myös käynti terveyskeskuksessa mummua katsomassa ja isän kuoleman nelivuotispäivän takia veimme haudalle ensimmäisen kynttilän.

Tänään on keitelty riisipuuroa ja katsottu joulurauhan julistus, haettu saunapuita ja kuusenoksia sisälle, käyty taas mummua katsomassa ja veimme pikkuisen joulukukkasenkin. Harmi vain ettei terveyskeskukseen voi viedä mummun suosikkikukkia hyasintteja, mutta tuoksuton, punainen minitulilatva ajaa asiansa. Sitten kävimme taas haudoilla, isän haudan lisäksi veimme muutamalle muullekin haudalle kynttilät. Ulkona oli pimeätä jo heti neljän jälkeen ja hautausmaalla ei ollut vielä ruuhkaa, mutta kynttilöitä oli jo kovasti.
Ja sitten syötiin. Meidän joulupöydässä oli kaikkea tarvittavaa, muttei mitään ylimääräistä: kinkkua, graavilohta, silliä, rosollia ja sille kastiketta, siskon tekemää sinappia, lanttu- ja porkkanalaatikkoa ja siinä se. Näilläkin saa mahan jo hyvin täyteen. Nyt sisko on saunassa ja minä menen sinne sitten kun se vapautuu ja sitten katsotaan Samu Sirkka ja avataan lahjat.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Samansorttiset pöperöt oli täälläkin meidän joulupöydässä, lisäksi vaan imellettyä perunalaatikkoa ja maksalaatikkoa. Äsken just huomasin, että silli unohtui! No, siksi se rosolli ei maistunut samalta, kuin ennen! Huomenna otetaan uusiksi kera sillin.
-MUR-MUR-