maanantaina, joulukuuta 26, 2011

Muistilappu: tankkaa auto ennen myrskyä

Jos sääennusteet lupailevat myrskyä, tankkaa auton tankki täyteen hyvissä ajoin, maksoi mitä maksoi.

Kuten ennustettua, viime yönä ja tänään on myrskynnyt ainakin länsirannikolla ja täällä Uudellamaalla, kuten myös Pirkanmaalla ja keski-Suomenkin suunnassa. Me säästyimme jotakuinkin kokonaan pahimmalta, mitään ei ole kaatunut talon päälle eikä mistään ole (tiettävästi) lähtenyt katto tai hajonnut mitään. Pitkin päivää sähköt kyllä vilkkuivat silloin tällöin, mutta varsinaisesti ne katkesivat vasta kolmen jälkeen, jolloin olimme siskon kanssa jo lähdössä taipaleelle ja ehkä pahimmat tuuletkin olivat jo taittumassa. En tiedä miten kauan sähköt olivat pois, mutta tullessani takaisin ennen kuutta, ne olivat jo palanneet.
Mutta muualla on kyllä pimeätä. En tiedä mistä johtuu, mutta Hyrylän pohjoispuolella, Tuusulantiellä (45) ei palaneet katuvalot missään muualla paitsi Pertussa. Luulen, että vielä tuossa viiden jälkeen oli Nukarin kylältäkin sähköt poikki, oli sen verran pimeännäköistä joka talossa.

No, se ei ollut jutun juoni vaan se, että Novalta tuli liikennetiedotteiden seassa tietoja siitä, mitkä huoltoasemat ovat toiminnassa ja mitkä eivät. Niin aivan, milläs tankkaat autoon bensaa, kun pumput toimivat sähköllä ja sähköt ovat poikki? Ja tänään on vielä joulun paluuliikennepäivä! Onneksi ei minun itseni ole tarvinnut olla tienpäällä pidempiä matkoja.

Ei kommentteja: