torstaina, tammikuuta 19, 2012

Päivän poliittinen päätelmä

Presidenttipeli käy kuumimmillaan, mutta minua se ei suuremmin innosta, koska olen käynyt jo äänestämässä hyvissä ajoin ennakkoon. Tietenkin seurailen uutisointia vaalien tiimoilta.

Pääkysymys kuuluu: Miksei Soinia tunnu kiinnostavan koko presidenttipeli? Soini on ollut vaisu ja pliisu, ei ole viitsinyt juuri seksielämäänsä lukuunottamatta järjestää edes iltapäivälehdistölle kirjoiteltavaa. Aivan toista maata kuin eduskuntavaalien aikaan, jolloin moottoriturpa sutkautteli nokkelia yksinkertaistuksia kannattajiensa toisteltaviksi. Lomaillut kun muut ehdokkaat jo käynnistelivät kiertuebussejaan. Ja muutenkin, taisi olla viimeisten joukossa kertomassa siitä, että ylipäänsä lähtee puolueensa ehdokkaaksi. Minä veikkasin jo, ettei Soini lähtisikään pressanvaaleihin, kun ehdokkaaksi asettautumista pantattiin niin pitkään.

Koko homma on siis hoidettu vähän niinkuin vasemmalla kädellä. Taisin keksiä sille selityksen. Soini ei edes yritä ja se on tietoinen valinta.
Mitä karseammiksi gallup-luvut käyvät, sitä vähemmän Soini esittää kiinnostunutta. Tällä hetkellähän Soinin edellä on Niinistö, Väyrynen ja Haavisto. Nimenomaan Pekka Haavisto, joka lähes kaikessa on täysin vastakkainen voima Soinille, edustaa juuri niitä asioita joita persut vihaavat. Nyt Haaviston kannatuslukemat ovat korkeammalla kuin Soinin ja sekös on karvasta kalkkia nieltäväksi.
Sen sijaan, että Soini tunnustaisi rehellisesti tappionsa nimenomaan Haavistolle (okei, mitäänhän ei ole vielä tapahtunut, mutta uskon ja toivon Haaviston äänisaaliin pörräävän kaukana Soinin yläpuolella), hän voi vähätellä koko asiaa: "No kai se nyt voitti, kun enhän mä edes yrittänyt tosissani. Mutta JOS MINÄ olisin lähtenyt alusta lähtien kamppanjoimaan ihan kunnolla, niin SILLOIN MINUSTA olisi varmasti tullut pressa". Tällä tavalla hän kätevästi mitätöi omalta osaltaan koko presidentinvaalit ja niiden tuloksen, jos se ei ole mieluisa.

Tämähän ei olisi edes ensimmäinen kerta kun persut sortuisivat tällaiseen "Öhhöhhöö, ei me oikeastaan oltukaan tosissamme, heti luuli kumihuuli, päässäs kasvaa punajuuri"-taktikointiin. Vastikäänhän puolue on myöntänyt, että eduskuntavaalien ohjelmassa esiintynyt "postmodernin tekotaiteen tukemisen lopettaminen" oli pelkkä vaalikikka, jolla saatiin kätevästi huomiota, hälyä ja palstamillimetrejä.

Todennäköisesti Soini tiesi alusta asti, että realistiset mahdollisuudet presidentin virkaan ovat aika pienet, Niinistö on ollut niin selkeä ennakkosuosikki ja pahoja haastajia on laumoittain. Ja vaikka persut kuinka uhoavat, että puolue jatkaisi porskuttamista ja riveistä löytyisi valovoimaisia johtohahmoja vaikka Soinista tulisi presidentti, niin ainakin Soini tietää, että se tuskin on totta. Keitä siellä muka olisi? Se nainen ehkä, Leena Ruohonen-jotakin, jonka nimeä ei kukaan muista ihan tarkalleen, mutta joka on selitellyt puolueen muiden edustajien vähintäänkin kyseenalaisia lausuntoja parhain päin. Kunnallisvaalit ovat tulossa ja mitä luultavimmin niistä tulisi pahasti takkiin ilman puolueen johtotähteä. Pressanvaaleihin oli kuitenkin pakko lähteä, puolueelta menisi uskottavuus ja arvokkaita palstamillimetrejä, jos ei lähdettäisi. Ja eihän persuissa oikeasti ole Soinin lisäksi ketään, jota olisi voinut edes harkita presidenttiehdokkaaksi.

Niin, en äänestänyt Soinia, jos joku sitä ei osannut edellisestä päätellä.

Ei kommentteja: