sunnuntaina, tammikuuta 29, 2012

Terveiset Ruotsista

Vihjaisin ohimennen, että vietämme DI:n kanssa vuosipäiväämme viikon myöhässä eli olimme tämän viikonlopun laivalla. Perinteinen päivä Tukholmassa - risteily Silja Serenadella. Ohjelmaan kuului siis hyvää ruokaa, Tukholmassa pyörimistä, tax-free-shoppailua, lisää hyvää ruokaa ja eksyimme vähäksi aikaa parketillekin. Meillä oli siis oikein mukavaa DI:n kanssa.

Mitään hirmuisen erikoista reissussa ei siis tapahtunut, joten varsinainen kerrottava on vähän pitkäveteistä. Noh, tällä kertaa oli ilmeisestikin halvempien hintojen aika kuin mitä oli silloin kesällä, kun olimme kalliimpaan aikaan liikkeellä (Siljalla ainakin hinnoittelu on heinäkuun korvilla kalliimpaa kuin muuten, luulen ma). Se siis käytännössä tarkoitti sitä, että ryysistä ja tungosta oli ihan omiksi tarpeiksi. Jo terminaalissa tiskille jonottaessa meni yli puoli tuntia, kun ensin löysi sieltä ihmismassan seasta ne jonon loppupäät. Mietin vain, miksei Helsingin terminaalissa ole samanlaisia check-in-automaatteja kuin esimerkiksi Tukholmassa on? Voisivat vaikka helpottaa vähän ruuhkaa tai jotain.

Toisen kerran asian huomasi silloin kun yritti mennä syömään laivan niihin ravintoloihin, joihin ei otettu pöytävarausta etukäteen. Tällä kertaa päätimme jättää fine dining-ravintola Bon Vivantin väliin ja kokeilla El Capitainea, laivan pihvipaikkaa. Vasta yhdeksän jälkeen illalla sinne pääsi jonottamatta liiemmin. Ja sittenkin se ravintola oli kohtuullinen pettymys. Tai no ei ehkä pettymys, mutta vähän sellainen "no joo, ihan ookoo"-paikka. Ei ruoka pahaa ollut, ei suinkaan, mutta jotenkin vain ei oikein hirveitä aplodeja ansaitse meidän mielestä. Ei siis jatkossa El Capitaineen.

Jälkimmäisenä iltana menimme Happy Lobsteriin ja tilasimme viime kesältä tutun äyriäistarjottimen. Luulen että se on ainakin sen paikan annoksista selkeästi kustannustehokkain, hinta per nenä jää alle 40€:n, taatusti tulee täyteen ja taatusti on hyvää. Pääruuissa olisi ollut jokin merikrottiannoskn, joka kieltämättä houkutteli, mutta äyriäisvati vei kuitenkin voiton.

Tukholmassa kiertelimme hieman aikaa erillämme, minä kiersin NK:n tavaratalon läpi ja DI kiersi missä kiersi. Söimme välipalaa Bishop's Armissa Vasagatanilla ja palailimme laivalle hyvissä ajoin ennen sen lähtöä, joten ehdimme ottaa päiväunet. Perjantai-iltana varsinkin minä olin hyytynyt ihan täysin jo ennen puoltayötä, kun herätys oli ollut aamulla 5.45, jotta ehdimme 7.00 lähtevään Pendolinoon.

Semmoinen reissu siis noin pääpiirteissään. Nyt olemme kotosalla onnellisina, joskin hieman ryytyneinä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tukholma on kiva paikka poiketa päiväristeilylle Helsingistä. Me suosimme viikkaria. Kaikki alkoi kun sain S&A päiviltä lahjakortin. Viikkarilla uuden risteilyn saa pienemmillä ostoksilla kuin Siljalta ja ostokset voi ostaa yhdestä myymälästä. Ainakaan viimeksi kuitteja ei voinut Symphonyllä yhdistää.

Viikkari rantautuu södärille jossa saa helposti päivän kulumaan pelkästään tunnustelemalla paikallisen "kallion" fiilistä. Jos pidätte GastroPubeista, kokeilkaa vaikka Charles Dickensiä folkungagatanilla. Päiväristeilyllä ei vain ehdi poiketa Söders Hjärtassa kun se aukeaa liian myöhään ehtiäkseen laivalle takaisin. Kerran siellä käydessä bongasin Jens Lapiduksen. Södermalmilla on paljon kivoja putiikkeja ja kahviloita.

Jos haluaa ns. keskustaan kannattaa ottaa bussi 2 tai 53. Lippuautomaatit pysäkeiltä olivat viimeksi käydessä hävinneet ja liput piti ostaa Pressbyroon kioskeista. Harmillinen miinus.

Siljalla tullessa kannattaa kävellä hieman ja nousta Gärdetin metron vierestä bussiin no.1. Matka lävitse Tukholman "töölön" on todella miellyttävä.

-blankaW-