maanantaina, helmikuuta 13, 2012

Sairaskertomuksien jatko-jatko-osa

Kappas ketaletta! Kuten kirjoitin, kävin lääkärissä perjantaina ja siellä otettiin sitten nielusta näyte, josta tehtiin pikatesti streptokokkibakteerin varalta. Pikatesti oli puhdas, mutta siitä tehtiin myös toinen testi, jonka tulokset saatiin vasta tänään.
Niinpä lääkäri soitteli tuossa ja totesi, että huolimatta pikatestin puhtaudesta, varsinainen testi näyttää suurella todennäköisyydellä nyt sitten bakteeritulehdusta. Huomenna tulee vielä vihoviimeinen varmistus, mutta sen verran varma tuokin tulos jo on, että antibioottikuurille mars. Minä siis olin oikeassa, tämä on tuntunut tismalleen samalta kuin ne aiemmatkin nielutulehdukset!

Kuten arvata saattaa, kurkku on siis edelleen kipeä. Särky pysyy aisoissa särkylääkkeillä, mutta kun tässä nyt on syöty särkylääkkeitä jo hyvän matkaa toista viikkoa eikä mitään ihan pieniä annoksia. Lääkärin määräämä hevoskuuri on 800mg ibuprofeenia + 1g parasetamolia 3 kertaa päivässä. Sillä kyllä pysyy särky kurissa paitsi aamuisin, kun on yleensä pidempi tauko lääkkeidenoton välillä. Aamulääkkeiden nieleminen oli tänäkin aamuna melkoista taistelua, DI kuunteli olohuoneessa ihmeissään kun joka tabletin jälkeen kuuluu korinaa ja muutama hiljainen manaus.

Mietin vain että mahtaisikohan se nielutulehdus vaikuttaa myös noihin korviin, jotka ovat olleet jo pitkän aikaa vähän oudon tuntuiset... Toivotaan niin!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

No vihdoinkin jotain todellista tietoa ja toivottavasti lääkkeetkin (antibiootit) auttavat ja paranet.
Jos ei viimeistään parin päivän kuluttua antibioottien syönnin aloittamisesta ole paranemisen merkkejä, niin ei kun uudelleen tohtorin pukille. Ettei käy niin kuin mulle, että olin syönyt koipivaivaan jo 5 päivää V-pen megaa ja kuume vain huiteli neljässäkympissä. Sittenhän siitä tulikin sairaalareissu, joka kesti viisi viikkoa.
Että tälleen...
-MUR-MUR-