sunnuntaina, helmikuuta 05, 2012

Sairauskertomuksia

Voin kertoa, että täällä kärsitään viidettä päivää flunssasta ja taudin olotilaluokitus on mennyt koko ajan pahempaan päin.
Heräsin keskiviikkoaamuna yskään ja kurkun kivistykseen ja ulkona paukkunut yli 20 asteen pakkanen ei houkutellut suoranaisesti astumaan syliinsä, lähetin pomolle ensimmäisen mailin: "Olen tänään sairaslomalla". Torstaiaamun tilanne oli jotakuinkin samanlainen, vähän kehno olo, yskää ja kurkkukipua. Lähti toinen maili: "Olen tänäänKIN sairaslomalla". Perjantaina oloon ei ollut tullut parannuksia, jos nyt ei suoranaisia huononnuksiakaan, niin että soittelin lekurille ja taas mailasin: "Olen edelleen sairaana, hankin lääkärintodistuksen".

Elättelin toiveita ihmeparantumisesta, kun perjantaipäivään mennessä ei ollut ilmaantunut muita oireita kuin sitä köhää ja kurkun karheutta, ei edes kunnollisen kuumeista oloa. Lauantaina kuitenkin oli tarkoitus lähteä Nukarille, siellä olisi ollut paikallisen metsästysseuran hirvipeijaiset ryyditettynä 40-vuotisjuhlilla.
Ei tarvinnut haaveilla. Lauantaina alkoi nenä sitten tukkoontua ja olo mennä entistä kehnommaksi. Tänään olen potenutkin sitten jo ihan urakalla, niistänyt, yskinyt ja kärsinyt. Koko hiton pää on aivan tukossa viimeistä rööriä myöten. Ihan sitä itteään. Lisäksi epäilen että kyseessä ei ole perinteinen flunssa, vaan että siihen on sekoittunut vanha ystäväni nielutulehdus, sillä kurkku on niin tulen perkeleen kipiänä.

Huomisaamuksi on varattuna taas lääkäri ja laittelin jo työpaikallekin postia, että sama virsi jatkuu, ilmoittelen huomenissa miten monta saikkupäivää lääkäri tällä kertaa kirjoittaa. Itse odottelen vähän kauhulla sitä, että mitä minun nielusta/poskionteloista/korvista/jostain muualta löytyy.

Noh, asian positiiviset puolet. Tämä on ensimmäinen flunssa kesäkuun alun jälkeen, jolloin sairastin mykoplasman.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No, totean, että on niistä röörien aukaisuista ollut varmaan jotain hyötyä. Entivanhaan sulla olis ollut tähän mennessä jo ainakin viis lentsua.
PARANEMISTA !!!
Nyt sä tarvisit Ville-mirri-vainaan tassuhoitoa!
-MUR-MUR-

Sirpale kirjoitti...

Villen tassuhoito auttoi todistetusti vain migreeniin, mutta ehkä se nytkin vähän helpottaisi oloa...