perjantaina, helmikuuta 10, 2012

Sairauskertomusten jatko-osa

Kas niin, olen ollut keskiviikosta asti jo taas töissä, mutta mitenkään terveeksi olotilaa ei voi sanoa. Nuhaa on edelleen, kurkku on kipeä kymmenettä päivää ja nyt on iskenyt kuiva, hakkaava yskä. Nuhaan sain maanantain lääkärireissulla Duactia, joka puolestaan on saattanut olla osasyyllinen siihen, etten ole pariin yöhön nukkunut kunnolla. Se näet voi aiheuttaa uniongelmia. Laskin nyt omatoimisesti annosta kolmesta tabletista vuorokaudessa kahteen, enkä ota sitä enää illalla yötä vasten, vain aamulla ja päivällä. Viime yö menikin unien kannalta jo vähän paremmin.

Mutta kymmenen päivän kurkkukipu ei naurata pätkääkään, pystyn edelleen syömään vain särkylääkkeiden voimin, koska ilman niitä kurkku on niin kipeä että nieleminen itkettää. Pahinta se on aamuisin, kun yön jäljiltä kurkku on paitsi kipeä, myös kuiva ja karhea.
Se alkoi nyppiä ja huolettaa jo sen verran, että kipaisin tänään lääkärille, nyt jo kolmatta kertaa siis. Tällä kertaa lääkäri määräsi minut labrakokeisiin, otettiin tulehdusarvot verestä ja streptokokkinäyte nielusta. Kumpikin puhtaita eli bakteeritulehdusta ei ole. Influenssaltakaan tämä ei kuulemma vaikuta. Antibioottikuurilta siis vältyin ja sain lähinnä vain tukevampia särkylääkkeitä kurkkua varten ja yskänlääkettä, jos se vähän hillitsisi yskää.

Ja onneksi on viikonloppu tulossa. Aion nukkua noin 75% ajastani.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ihmeen tauti sinuun on oikein iskenyt?
-MUR-MUR-

Leena kirjoitti...

Hmm, satutko muistamaan, kun mulla oli lukioaikana sitkeä kurkkukipu? Kesti jotain pari viikkoa ja oli tosi kipeä, hyvä kun pysyi mitään syömään tai juomaan. Ja millä se sitten lopulta lähti...? Ei ollut sen illan jälkeen kurkku kipeä, päkiät kylläkin. :D

Sirpale kirjoitti...

Tarttiskohan kokeilla sitä konstia, joka Leenan paransi... Oliko jopa niin, että päkiöiden lisäksi saattoi päänahkakin aristaa? :D

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kyllä putosin, niin kuin eno veneestä. En muista kyllä mitään..., tämä vanhuus...
-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin juuri radiosta "puhelinlangat laulaa"-ohjelmasta, että tommosta sitkeetä tautia on kovasti liikkeellä. Hoito-ohjeita ei kyllä annettu, mutta jos ei viina, sauna ja terva auta, on tauti kuolemaksi.
Täähän on vanhankansan ohje.
-MUR-MUR-