perjantaina, maaliskuuta 30, 2012

Surkea luuseri vauhdissa

Jahas, Orivedellä on tänään ammuskeltu jollain koululla. Reilu parikymppistä sälliä oli tämän hetken tietojen mukaan närästänyt tyttöystävän antamat lemput, että oli päättänyt ensin käydä ampumassa tytön isää (osunut käteen, ei kaiketi ilmeistä hengenvaaraa) ja sitten mennyt tytön koululle ampumaan tätä. Kukaan ei onneksi ollut koululla loukkaantunut, laukaukset olivat tulleet luokkahuoneen oven läpi eivätkä osuneet keneenkään. Onpa siinä meillä sankari, oikea varsinainen jokatytön unelmapoitsu.

Sarkasmi ja pilkkaus sikseen, mutta eihän tämä ole taas kuin yksi tapaus muiden vastaavien joukossa. Miten monta kertaa jo tänäkin talvena mies on tappanut vaimonsa ja joskus lapsensakin kaupantekijäisiksi? Miten monta entistä vaimoa ja tyttöystävää on puukotettu, pahoinpidelty, uhkailtu, häiriköity? Kuinka monta kymmentä läimäystä, kuristusotetta, nyrkiniskua, "jos lähdet, niin mä tapan sut niin että lapsetkin näkee"-uhkausta ovat suomalaiset naiset saaneet niiltä miehiltä, joiden he kuvittelivat rakastavan, olevan hyviä isiä lapsille, joita he itse kuvittelivat rakastavansa (ehkä joskus muinoin)? Miten monta naista viimeisen vuoden aikana on kannettu suhteesta tai sen raunioilta jalat edellä? Miksei se kiinnosta ketään? Miksei kukaan halua oikeasti tehdä sille mitään?

Miehen puute pitää naisen hengissä, sanokaa mun sanoneen.

2 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Kah, pysynpä hengissä... :)

Anonyymi kirjoitti...

On muuten aivan helkkarin hyvä kysymys... Millähän ilveellä se saatais viranomaisten korviin ja mietittäväksi? Mahtaisivatko löytää siihen suoraa ja yksiselitteistä vastausta?
-M-