perjantaina, maaliskuuta 09, 2012

Syövän pelko eiku...

Tässä parina päivänä on netin uutisvirrasta poimiutunut silmiin muutamia artikkeleita siitä, että naiset, varsinkaan nuoret naiset eivät enää välttämättä halua syödä e-pillereitä. Yle kertoo tänään, että luomuehkäisy kiinnostaa ja joku toinen kertoi e-pillereiden liitettyjen syöpäepäilyjen olevan puppua ja pelkkää huhua ja ylireagointia (harmi kyllä en löydä sitä nyt mistään).

Myönnän olevani vähän hämmästynyt tuosta. En siitä, että naiset haluaisivat jotain muuta ehkäisymenetelmiä kuin keinotekoisia hormoneja elimistöönsä. Se on minusta ihan luonnollista ajatella, että vuosikymmenien tauoton lääkekuuri ei välttämättä ole ihan kaikilta osin positiivinen asia. Plus että jostain luin näiden hormonien erittyvän virtsaan ja sitä kautta päätyvän vesistöihin, joissa siihen taas kalat reagoivat (näin tietenkin käyttäytyvät muutkin lääkkeet, särkylääkkeet ainakin mainittiin).

Minua kuitenkin ihmetyttää tässä yhteydessä mainittu syöpäpelko. Minulla kun on perstuntuma siitä, että naiset eivät niinkään pelkää syöpää vaan niitä pillerien sivuvaikutuksia. Juu-juu, jos lääkäreitä ja lääkeyrityksiä kuuntelee, niin pillereillähän ei ole sivuvaikutuksia tai että ne ainakin tasaantuvat ajan kanssa (tietenkin, kun ajan kanssa unohtaa millaista oli elämä ennen pillereitä), mutta uskokoon ken tahtoo.
Minulla puolestani on omakohtaista kokemusta siitä, miten vuosikymmenen kestänyt migreeni lähestulkoon katosi lopetettuani yhdistelmäpillerit. Tietenkin se on vain yksi nainen ja yksi migreeni ja voihan se toki olla ihan puhdas sattumakin, että migreeni päätti lähteä pillereiden kanssa samaan aikaan, mutta siitä huolimatta oman kokemukseni perusteella en kyllä oikein voi ketään kannustaa hankkimaan pillereitä. (tällä hetkellä minulla menee kuitenkin minipilleriä, migreeni ei ole ensimmäisen kolmen kuukauden aikana palannut vielä, mutta seuraan tilannetta)

Ei kommentteja: