lauantaina, toukokuuta 12, 2012

Asiallista tietoa abortista

Löysinpäs netistä mielenkiintoisen saitin: Asiallista tietoa abortista. Kuten heti pääsivulla todetaan, netistä on hiukka hankala löytää asiallista, moralisoimatonta tai muuten vain värittynyttä tietoa abortista ja käytännön kokemuksia aborteista. Kauhukokemuksia kyllä löytyy laidasta laitaan: miten kaavinta tehtiin ilman nukutusta, miten lääkärit ja hoitajat kohtelivat kuin torakkaa jääkaapissa, miten vuoti verta ja sattui ja joutui sitten vielä kaavintaan, miten helvetillinen syyllisyydentunto siitä tuli ja niin edelleen. Jätän nyt mainitsematta kaikki ne moraalisaarnat viattomien joukkomurhista ja siitä, miten solumöykyn (tunnetaan myös nimellä alkio) oikeus ja tahto syntyä on paljon tärkeämpi asia kuin naisen oikeus ja tahto määrätä omasta ruumiistaan ja elämästään. Joo, minulle on turha tulla tuota paskaa lykkäämään kurkusta alas ja ei, minulle ei ole tehty aborttia.

Mutta sitten tuohon aborttisivustoon tai mitäpä siitä oikeastaan mitään sanomaan, puhukoon itse puolestaan. Kokoan tähän vain muutaman lainauksen, jotka kannattaa lukaista läpi.

Abortin tekemisestä ei tarvitse tuntea häpeää.
... kukaan [ei] ole raskauden alkamisesta vastuussa yksin.
Psykologi Viveka Kaurasen mukaan tieteellinen tutkimus ei tue käsitystä siitä, että alkuvaiheen raskauden aikana tehty ensimmäinen abortti olisi mielenterveyden kannalta erityisen riskialtista.
Aborttipäätökseen saa olla tyytyväinen. Mahdollisuudesta päättää raskauden jatkamisesta tai keskeyttämisestä voi iloita.
Menetettyä lasta ja omaa äitiyttä on oikeus surra, vaikka valinta on ollut oma. Surua saa tuntea silloinkin, kun päätös tuntuu samaan aikaan oikealta.
Terveydenhoitohenkilökunta ei saa yrittää ohjailla naisen päätöstä suuntaan tai toiseen. Hoitohenkilökunnalla ei ole oikeutta moralisoida tai kritisoida naisen päätöstä. Lääkärin kieltäytyminen aborttilähetteen kirjoittamisesta tai raskaudenkeskeytyksen suorittamisesta on lainvastainen.
Terveydenhoitohenkilökunnalla ei ole oikeutta esittää moralisoivia kommentteja ehkäisyn käyttämättä jättämisestä.

Ps. Tähän postaukseen ei kaivata kommentteja.