perjantaina, toukokuuta 25, 2012

Keskikova matkakuume

Huh huh, huomenissa lähtee lentokone Dubliniin, kyydissään (toivottavasti!) allekirjoittanut ja DI. Muutaman päivän loma Dublinissa odottaa! Otsikko on vähättelyä, matkakuume huitelee jo vaarallisen korkeissa lukemissa. Mitenköhän sitä ensi yönsä nukkuu edes?

DI on käynyt Dublinissa pari kertaa aiemmin, silloin kun hänen kummipoikansa vanhempineen asui siellä. Kaupunki on siis jossain määrin tuttu jo ja osa nähtävyyksistäkin. Niinpä hän osasi jo sanoa, mitkä "perinteiset" nähtävyydet voi ehkä jättää väliin ja mitä ei kannata. Koska aikaa ei ole kovin montaa päivää, on karsintaa tehdävä rankalla kädellä vaikka kaupungista löytyisi tusinoittain mielenkiintoisia kohteita.

Yksi ehdoton kohde on muutama kymmenen kilometriä Dublinista lähteen, Kildaren eteläpuolella sijaitseva Irish National Stud, valtionsiittola. Sen yhteydessä on myös hevosmuseo, japanilainen puutarha ja St. Fiachra's Garden. Siellä DI:kään ei ole käynyt, se on ihan minun löytämäni kohde (no mikä yllätys...).

Toinen vähän pidemmällä sijaitseva paikka on Howth Dublinin keskustasta pohjoiseen tai oikeammin ehkä koilliseen sijaitseva niemimaa. DI on käynyt siellä ja maisemat kuulemma ovat mahtavat. Voin uskoa niiden kuvien perusteella, joita hän sieltä on ottanut. Seudulla on kuulemma myös kalaravintoloita, samoin kuin satama, näillä kahdella on varmasti tekemistä keskenään.

Sitten pari päivää on varattu Dublinin keskustaa varten: Book of Kells on nähtävä ja Trinity College. Samoin kansallismuseo ja luonnonhistoriallinen museo, mahdollisesti myös kansallisgalleria, ovat kaikki samassa korttelissa kartan mukaan. Luonnollisesti täytyy myös hengailla ainakin St. Stephen's Greenissä ja kaupoissa (ellen osta tiliäni tyhjäksi jo National Studin lahjapuodissa...).

Tällainen on siis alustava suunnitelma, käytännössä varmasti teemme samoin kuin Tukholmassa viime kesänä: mennään mihin nokka näyttää ja jos jossain on liikaa jonoa, skipataan se.

Meikäläistä on tässä haitannut vapun jälkeen alkanut räkätauti, joka on ollut kesyä, mutta sitkeätä lajia. Reilu viikko sitten marssin lääkäriin ja selitin tilanteen, että nuhaa on ja yskää on ja korvatkaan eivät ole ihan ok ja kohta pitäisi lähteä lentokoneella reissuun. Lääkäri tsekkasi nielun, korvat ja poskiontelot ja ketun villat: korvissa oli kosteutta ja myös toisessa poskiontelossa oli jotain. Tosin poskiontelohavainto oli vasemmalta puolelta, samalta puolelta siis, jossa oli isohko kysta joka puhkaistiin leikkauksessa. Kystilla vain on taipumus uusia, joten se voi olla uusi kystanpoikanen. Siitä huolimatta sain varuiksi antibioottikuurin ja Duactia nenän aukaisuun ynnä muita ohjeita. Ab-kuuri on nyt takana, mutta ajoittain on edelleen limaa nielussa ja nenässä ja korvatkaan eivät tunnu vielä ihan omilta. Mitähän placeboa olen saanut, kun tällä kertaa antibiootti ei aiheuttanut hiivatulehdusta eikä edes sekoittanut mahaa?

No, on minulla kuitenkin arsenaalia lennolle, Duact ja Nasolin, luulisi pysyvän röörien auki. Ja sen lisäksi purkkaa, se ainakin viimeksi toimi niin, ettei nousut tai laskut tuntuneet korvissa yhtään. Toivotaan siis parasta!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Googleta antibioottis nimi, niin näet onko tujua tavaraa vai kalkkitabletti.
-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, hyvää matkaa kummallekin!!!!
-MUR-MUR-