lauantaina, toukokuuta 05, 2012

Muistilappu: tutkituta rinnat

Varaanpa joskus joutessani ajan rintojen tutkimukseen. Jos ei muuten niin vaikka varmuuden vuoksi.

Minä taidan olla kuitenkin siinä onnellisessa asemassa, että lähisuvusta ei aikaista rintasyöpää löydy. Äiti on vielä kuusikymppisenäkin ihan terve, isänäidin rintasyöpä löydettiin yli yhdeksänkymppisenä ja siinä iässä on käsittääkseni normaalimpaa, että jokin syöpä on kuin että ei ole. Äidinäidilläkin muistaakseni kaikkea muuta vaivaa oli, muttei rintasyöpää. Ei silti pidä tuudittautua siihen uskoon, ettei se minuun iske.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, ei mun tiedossani ole rintasyöpätapauksia meidän suvussa, ainakaan lähisuvussa. Mutta mikähän on nykyajan käytäntö jos et ole saanut kutsua yleiseen ja ilmaiseen mammografiaan?? Mulle tuli eka kerran siinä kolmenkympin tienoilla. Muistan sen siitä, kun samana päivänä tutkittiin tissit ja -M- sai eka silmälasireseptin ja poika oli silloin 1-2 luokalla. Kysy jostain, mikä on nykykäytäntö. Vaikka ei se niin hurjia maksa vaikka itsekin maksaa.
-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni sain ekat rillit ekaluokan joululoman aikana, elikkä kevätlukukauden aloitti muiden mukana pieni "rillipiru". Sitähän ne koulukaverit sitten ihmetteli kuin pässilauma uutta aidanporttia.
-M-