sunnuntaina, kesäkuuta 24, 2012

Juhannusraportti

Juhannus, tuo keskikesän juhla, jolloin ihmiskarja viimeistään pääsee kesälaitumille, kusee humalassa laidan yli jorpakkoon ja juuttuu ruuhkaan, koska ei keksi muuta päivää tai kellonaikaa lähteä reissuun kuin torstaina klo 15 ja sunnuntaina klo 14.

No mutta niinhän mekin teimme DI:n kanssa. Siis tuo ruuhkajuttu. Lähtö Hervannasta oli klo 16.45 torstaina, tosin se tapahtui kylläkin etelän suuntaan, määränpäänä oli taas vanha tuttu Nurmijärven perämetsä. Onnibus toimitti meidät lähestulkoon aikataulussa suoraan Hervannasta Nurmijärven ramppiin hintaan 12,90€ per kärsä, kun liput ostettiin tiistai-iltana netistä. Bussi oli aika täynnä, mutta istumaan sentään pääsi vielä ja ilmastointikin löytyi.

Onnibusista täytyy ihan nyt sanoa että hervantalainen arvostaa sitä kovin. Sen reittihän Tampereelta Helsinkiin lähtee Tampereen koilliskeskuksesta ja tulee Hervannan kautta, mistä sitten moottoritielle. Ei tarvitse enää varata 45 minuuttia siihen, että raahaa itsensä ensin Hervannasta pohjoiseen eli keskustaan linja-autoasemalle tai rautatieasemalle päästäkseen jälleen takaisin Hervantaan. Toki pikavuorot noukkisivat matkalaisia kyytiin Sääksjärven liittymästä, mutta arvatkaapa miten joukkoliikenteellä pääsee lähellekään sitä Sääksjärven liittymän pysäkkiä Hervannasta käsin? No ei niin yhtään mitenkään. Mutta Onnibus noukkii melkein kotiportailta.

Entäs sitten hinta? Hintahan Tre-Hki-välillä on bussista ostettuna 20€, mutta jos lipun ostaa netin kautta aikaisemmin, hinta on pienempi. Sitä pienempi, mitä aikaisemmin ostaa. Me siis ostimme liput kaksi päivää ennen lähtöä ja hinta oli se mainittu 12,90€. Vertailun vuoksi VR laskuttaa kaksi päivää etukäteen ostetusta Tampere-Jokela-lipusta aikuiselta 23,53€ ja opiskelijalta 11,77€. Onnibus ei tiettävästi tunne opiskelija-alennuksia. Matkahuolto puolestaan kuljettaa aikuisen Tampereelta Nurmijärven ramppiin 26,30€:lla ja opiskelijan 13,20€:lla. VR:n ja Matkahuollon hintoihin tulee vielä lisätä reilun euron verran siitä ilosta, että TKL kuljettaa Hervannasta keskustaan.

No juu, se Onnibus-propagandasta (eivät ole maksaneet minulle mitään ylläkirjoitetusta, ihan itse kirjoitin). Nurmijärvellä kävimme torstai-iltana kaupassa, DI oli ostanut lihat etukäteen Tampereelta, villisikaa ja naudan ulkofilettä. Loppujuhannus voidaankin melkein kuitata sanoilla grillattiin, syötiin, grillattiin, syötiin ja sitten pideltiin sadetta. Perjantai ja lauantaiaamuhan olivat oikein nättejä ja ulkona voi hyvin grillata. Lauantai-iltana sitten alkoi sataa ja sitä jatkui sunnuntaiaamuun asti.

DI oli ensimmäisen maaseutujuhannuksen kunniaksi kärttänyt juhannustansseja. Tarjosin vaihtoehdoksi perinteistä Kellokosken tanssilavaa ja kokonpolttoa, mutta tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että jos sitä vaan käy vähän ajelemassa aattoiltana. No sehän sopi. Teimme iltasella sellaisen "pikku"lenkin, joka kiersi kaikki Nurmijärven pitäjän kartanot ja vahingossa myös Ketunnummen hautamuistomerkin sekä Hyvinkään keskustan ja Ridasjärven nurkat.

Siskolla oli juhannuspäivän aamuna lento Yhdysvaltoihin ja olin jo hyvissä ajoin luvannut viedä hänet lentokentälle, vaikka ajankohta olikin varsin mielenkiintoinen. Hän valitsi kuitenkin myöhemmän lennon ja ensimmäisen lennon check-ininkin saimme tehtyä naapurissa (siihen tarvitaan tulostinta eikä meillä sellaista ole kotona), joten lähtö oli kotoa vasta klo 8.10. Voin kertoa, että hiljaista oli kuin huopatossutehtaalla, koko matkan aikana, kotoa lentökentälle ja takaisin, en nähnyt kuin ehkä joitain kymmeniä autoja. Niistäkin yksi oli poliisin maija ja loput melkeinpä takseja... En ole ikinä kyllä aiemmin nähnyt esimerkiksi Tuusulan moottoritietä niin hiljaisena!

Mummua kävimme katsomassa joka päivä ja taas tuli paljon vanhoja asioita puheeksi, esimerkiksi siitä Ketunnummen teloituspaikasta ja vaikka mistä. Tarvinnee varmaan kirjoitella jossain vaiheessa tänne blogiinkin kaikenlaista, mitä tuli puheeksi.

Paluu tapahtui sitten tänään, jälleen kerran virtaa vastaan, joten oli ihan mukava ajella moottoritietä pohjoisen suuntaan. Etelään päin olikin lähes jatkuvaa jonoa. On se helppoa kun "mökki" on Uudellamaalla!


2 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Yhtä kiitollinen olen minäkin lyhyestä "mökkimatkasta". :) Terkkuja ison rapakon toiselta puolen!

Sirpale kirjoitti...

No niin, minä näinkin FB:stä että olet löytänyt perille. Ja sen tekstiviestinkin sain Pariisista, en vain ehtinyt vastata, kun jostain kumman syystä vetelin päivätorkkuja just silloin...