torstaina, heinäkuuta 19, 2012

Kesäkivaa

Kesässä, vaikka sitten viileässä ja sateisessakin, on plussapuolia:

1. sääennusteet, jotka eivät pidä paikkaansa
Eilen iltapäivällä sekä Foreca että FMI lupasivat Tampereelle illaksi sadetta, mutta kummankaan sadetutka ei kertonut, että mistä sitä sadetta oikein tulisi. Niinpä päätimme uhmata kohtaloa ja lähteä Kauppahallin kautta Viikinsaareen. Kannatti: vettä ei satanut sitten tippaakaan, aurinko paistoi melkein koko ajan. Kävimme piknikillä saaren rantakallioilla, mukana oli patonkia, paria juustoa ja leikkeleitä.

2. aikaiset kanttarellit
Bongailin jo viikonloppuna Nukarilta ensimmäisiä kanttarelleja, vielä tosin pieniä, mutta niitä näytti olevan aika paljon tulossa. Facebookissa sisko tiistai-iltana kertoi että mustikkametsäreissu oli vaihtunut kanttarellireissuksi. Myös eilen bongasin Viikinsaaresta kanttarelleja.
Syksyssä parasta on sienestys. Miksei marjastuskin, mutta sienestys on palkitsevampaa, koska saadakseen ämpärin täyteen, ei tarvitse raataa ihan sutena kuten marjojen kanssa. Lisäksi sienten löytämiseen liittyy aina löytämisen tunne, mustikoita noilla nurkilla taas on vähän joka puolella, niitä ei tarvitse erityisesti etsiä.
Meidän "taloudessa" on vain yksi marjapoimuri, jonka vaari on modannut käyttöön sopivaksi ja sisko on ominut itselleen. Ja sen poimurin keräämien marjojen puhdistaminen on varsin työlästä. Mustikkavuosi näyttää Nukarilla ainakin aika hyvältä.

3. salaatti kotipellosta
Viikonloppuna oltiin siskon kanssa kahdestaan Nukarilla ja nautittiin kasvimaan sadosta. Siellä on joka sortin salaattia vaikka muille jakaa ja toisen kylvön retiisejäkin. Myönnän, että siinä vaiheessa kun lautasella on kasa salaattia omasta pellosta lohen kyljessä, ei enää yhtään harmita se, että kasvimaalla on saanut alkukesällä kykkiä takapuoli hoosiannaa huutaen meikäläinenkin, vaikken tokikaan niin usein kuin sisko.

4. mansikat
Viikonloppuna käytiin myös hakemassa se perinteinen 5 kilon mansikkasatsi paikalliselta mansikkatilalta. Nykyaika on ehtinyt Koivistoisellekin asti, siellä voi maksaa marjat käteisen sijaan myös kortilla.
Suurin osa mansikoista meni pakkaseen, mutta osa myös omiin suihin joko sinällään tai kermavaahdon kera. Voin myös suositella yhdistelmää leipäjuusto (lämmitettynä), mansikat ja kermavaahto. Pitkästä aikaa tulin myös syöneeksi oikeata kermavaahtoa, esimerkiksi työpaikkaruokalan jälkiruuissa on lisänä vain jotain kermavaahdon kaltaista valmistetta, ihan hyviä nekin, mutta nyt taas muistui mieleen, miten törkeän hyvää on ihan ehta kermasta tehty vaahto.
Sisko teki myös elämänsä ensimmäistä mansikkahyydykettä, joka oli vähän niinkuin kotitekoista jäätelöä. Herkkunamia, mutta totesimme, että se toimisi paremmin jos mansikat olisivat soseena eivätkä palasina seassa. Mummulle veimme myös muutaman mansikan, että hänkin sai suun makeaksi.

5. loma
Loman alkuun on kaksi viikkoa ja päivä. Koska heinäkuu on ollut näin sateinen ja viileä, on yksinomaan loogista ja reilua, että elokuussa on aurinkoa ja hellettä. Ja paljon kanttarelleja. Lomaa on kolme viikkoa ja minulla on kolme suunnitelmaa: viikko Tampereella, viikko Ruokolahdella ja viikko Nukarilla tai jotain sinne päin, säistä ja fiiliksestä riippuen.

6. iPad
DI osti keväällä itselleen uusimman iPadin, joten vanha vapautui minulle. Se on aivan loistava vempain reissussa! Kevyt, pieni, kelpaa nettisurffailuun eli siihen, mihin sitä yleensä tarvitsenkin matkoilla. Oma läppärini nimittäin on iso ja painava, sen kantaminen edes repussa ei ole hupaa. iPad on aivan toista maata.
Minun tarvitsisi keksiä siihen jostain sim-kortti ja sopiva dataliittymä. Ongelmalliseksi asian tekee se, että maksan nyt jo vajaan kympin kuussa siitä ilosta, että voin kännykästäni käyttää dataa rajattomasti, mutta operaattori ei tarjoa kuulemma enää dual-simmejä että saisin samaa liittymää käytettyä myös iPadissa samaan hintaan. Minusta ei taas ole järkeä maksaa tuplahintaa siitä, että voin käyttää datayhteyttä sekä kännykästä että iPadista, joten jotain muuta on keksittävä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeile prepaidiä, se on aikas kätevä Ipadissä.
-H-