perjantaina, heinäkuuta 20, 2012

Muistilappu: pikavuorot

Ei kannata haaveilla menevänsä Tampereelle sellaisella bussilla, joka on sunnuntai-iltapäivällä klo 15.45 Nurmijärven liittymässä. Se on aivan täynnä. Parikymmentä minuuttia aikaisempi on kuulemma huomattavasti tyhjempi.

Satuin nimittäin viime sunnuntaina juuri tähän bussiin. Kuljettaja totesi heti, että auto on täynnä, joten sain istumapaikaksi kuskin vieressä olevan "matkaoppaan paikan". Se ei ollut maailman mukavin istua, mutta siitä oli maailman parhaat näkymät. Hämeenlinnassa sitten jäi sen verran porukkaa kyydistä, että pääsin ihan oikealle paikalle.
Kuski tosiaan varoitti juuri tuosta nimenomaisesta bussista, että se on kuulemma aina täynnä. No, tämä oli toinen kerta kun olin tuohon vuoroon osunut, ensimmäisellä kerralla löysin istumapaikan ihan auton perältä, mutta se oli viimeisiä vapaita paikkoja Nurmijärven kohdalla.

Ja aina kun edes suunnitelmissa on bussireissaaminen, ota mukaan pitkähihainen. Busseissa on ilmastointi ja se on jees, mutta jostain käytävän puolelta tulee puhallus suoraan syliin ja se on vähän kylmä. Ehkä huivikaan ei ole liioittelua.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vai pääsit sinä linjurin repsikaksi! Nimittäin, jos vielä olis linja-autoissa rahastajia, niin se paikka olisi ollut rahastajan paikka.
-MUR-MUR-