keskiviikkona, elokuuta 22, 2012

Kummittelua

Täällä kummittelee. Olen siis edelleen kotikotona yksikseni ja vannon, että täällä kummittelee.

No, vanha, tuttu juttu on vesipumpun haamukäynti. Se käy vaikka kukaan ei ole laskenut vettä pitkiin aikoihin hanoista tai käynyt vessassa tai tehnyt mitään muutakaan. Nykyisin vessanpönttökään ei vuoda, siskon uusin mieslöytö on kiitettävän kätevä käsistään ja hän rustaili pöntön lorisemattomaksi. Vesivuotoa voisi epäillä, mutta sen jälkeen kun nuuskin kaikki tulovesiputket läpi (ne on pinta-asennuksina, mikä hieno asia!) ja totesin, että vuodon jälkiä ei näy missään, on vesivuoto ainakin talon putkissa kokolailla poissuljettu vaihtoehto. Saunan hana kyllä on välillä oikullinen, se joskus tippuu ja joskus ei. Tuossa yksi ilta kun pumppu kävi miten sattuu, mutta saunan hana, pääepäilty, oli aivan kuiva, samoin kuin lattia sen alla. Nyt se taas tiputtelee harvakseltaan eikä siihen taatusti kukaan ole koskenut.

Tänä iltana on kummitellut myös ulkovalo, joka on liiketunnistimen takana. Ei sekään mikään uusi asia ole. Valo syttyy, vaikka ketään eikä mitään ole näkyvissä. Joskus se hölmöläinen reagoi myös siihen jos liikutaan sisällä, lähellä sitä tunnistinta, mutta tällä kertaa minä olen istunut kuin tatti keittiössä tai tuvassa eli se ei voi johtua minun liikkeistä.
Testailin eilisiltana sitä liiketunnistinta ja se näytti reagoivan liikkeeseen todella pienellä ja kapealla alueella, niin kapealla ja lyhyellä, että minä jo epäilin sen olevan mahdotonta. Ei se sinällään haittaa, koska se kuitenkin otti liikkeen juuri siitä kohdasta, josta talon oville kuljetaan. Se kuitenkin on vähän vissiin tuulella käyvä koko tunnistin, koska tänään se sitten naksautti valot päälle kun liikuin sellaisella alueella, josta se ei reagoinut eilisiltana mitenkään.
Joka tapauksessa, tänä iltana valo on palanut jo ainakin neljästi eikä mitään näy. Ei eläintä, ei ihmistä, ei edes valot sisällä ole välkkyneet, että olisi sähköissä ollut piikkejä, se kun voi reagoida sellaiseenkin. Ulkovalo vain palaa.

Niin että täällä on pakko olla kummituksia. Suhtaudun asiaan kuitenkin rauhallisesti, koska se tuskin voi olla isää kummallisempi kummitus.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muistan joskus entisinä aikoina, että pumppu kävi koko yön puolentunnin välein. Joku alaventtiili kaivossa vuoti, siis se vesi valui takaisin kaivoon tai jotain sellaista??? Kysy viisaammilta! -M- vois tietää tai naapureistakin vois olla apua.
-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

Vesi ei tietääkseni pääse enää virtaamaan takaisin kaivoon, koska koko pumppusysteemi säiliöineen on laitettu uusiksi. Joku venttiili saattaa silti tihkua vikasuuntaan ja nykyisellä säiliöllä (paljon pienempi kuin vanha) ei kovin suurta tihkua tarvita.
-M-