keskiviikkona, lokakuuta 24, 2012

Eilisen sirpaleet

1. Uusi puhelin
Ostin nyt sitten vihdoin ja viimein itselleni uuden puhelimen. Vastoin epäilyksiäni päädyin Windows Phoneen ja Lumia 800:een. Syy tähän oli hinta, vanhojen Lumioiden hinnat ropisivat kohtuullisesti alaspäin kun Nokia julkaisi 920:n ja 820:n, vaikkeivät ne vielä ole markkinoillakaan. Niinpä Lumia 800:sta saa yleisesti noin 250 eurolla. Se on vielä sellainen hinta, ettei harmita ihan kamalasti jos puhelin osoittautuukin sellaiseksi, ettei sen kanssa oikein tule toimeen.

En tiedä vielä tulenko sen kanssa toimeen, koska en eilen sitä näpeltänyt ihan hirveästi. Syy siihen on se, ettei minulla ollut siihen sim-korttia. Se tarvitsee micro-simmin ja minun toistaiseksi ainoa micro-sim on iPadissa ja iPad oli työpaikalla. Täytyy jossain vaiheessa käydä vaihtamassa tuo puhelinkäytössä oleva sim micro-versioksi myös. Tosin, viimeksi kun niin tein, lakkasivat kaikki toimimasta...

2. Äänestys
Eilen oli ennakkoäänestyksen viimeinen päivä ja kävin äänestämässä työpäivän jälkeen Netti-Nyssessä, joka oli TTY:n pihalla. Helppoa, varsinkin kun ennakkoäänestyksessä ei tarvita muuta kuin henkilötodistus.
Voin tunnustaa, että äänestin vihreätä. Mikäs siinä kun löytyi fiksu, nuori tyyppi, jolla on oikeasti tajua oikeasta elämästä, taloudesta ja hyviä visioita Tampereen kehittämisestä. Tampereelta lisäksi puuttuu jotakuinkin kokonaan vihreistä tämä vasemmistosiipi, joka yleensä vihreiden maineen pilaa. Ja sitten vain peukut pystyyn ja toivomaan, että kaveri pääsisi läpi.

3. Koskikeskus
Koskikeskuksen uusin remontti alkaa olla ymmärtääkseni loppusuoralla. Yksi työkaveri sanoi jo aikoja sitten, että Koskikeskuksesta on tulossa nuorten naisten leikkipuisto ja oikeassapa taisi olla. Ei siellä juuri muuta ole kuin vaatteita, muotia ja kosmetiikkaa sekä tietenkin erilaisia ravintoloita. Keväällä sieltä häädettiin Tampereen vanhin kebab-ravintola Abu Fuad. Ei vissiin sopinut imagoon.

4. Delisushi
Jo Koskikeskuksen ulkopuolella mainostettiin uutta Delisushi-ravintolaa kolmannessa kerroksessa. Päätin käydä kokeilemassa, koska olen sushin ystävä. Ei olisi kannattanut.
Misokeitto oli kovin suolaista, suolan lisäksi muuta makua ei hirveästi ollut ja sattumia oli niukasti. Nigirit ja varsinkin makit olivat kooltaan pieniä verrattuna esimerkiksi Marusekin vastaaviin. Riisi ei maistunut kovin hyvältä, yhdessä nigirissä ei ollut wasabia kai lainkaan, toiseen oli tullut sitten tupla-annos. En tiedä, millaisina sushit pitäisi virallisesti tarjoilla, mutta nämä olivat jääkaappikylmiä. Ilmeisesti kai jääkaapissa säilytetty, koska ne tulivat niin nopeasti pöytään.
Plussaa oli se, että munakasnigirin munakas oli ihan mehukas ja hyvänmakuinen ja inkivääriä tuli ihan runsaasti. Mutta noin muuten minä pysyttelen Marusekin asiakkaana, kiitos vain ja näkemiin. Ei voi suositella.

Ei kommentteja: