sunnuntaina, joulukuuta 30, 2012

Stefan's Steakhouse

Olimme perjantai-iltana kaveriporukan kanssa syömässä Stefan's Steakhousessa. Minähän en ole siellä käynyt kuin kerran aikaisemmin, vajaa pari vuotta sitten vappuna eikä se tuolloin vakuuttanut ihan hirveästi. Nyt siis oli aika tsekata se uudemman kerran.

Paikan ruokalistat ovat eläneet jonkin verran, mutta pääpaino on tietysti pihveillä ja liharuualla yleensäkin. Sieltä on aikaisemmin saanut vähän jännempiäkin annoksia, kuten t-luupihvejä ja peuraa, mutta tällä kerralla ruokalistan oikeastaan jännittävimmältä kuulostava annos ei ollut nautaa vaan kalaa: grillattua merikrotin pyrstöä, sinisimpukoita, katkarapuja, pernodkastiketta ja sitrusten kanssa haudutettua fenkolia. Muuten siellä sitten oli oikeastaan tarjolla vain suomalaista tai australialaista nautaa, yksi poroannos ja Wagyu-sisäfilettä.

Minä otin alkuruuaksi minimustekaloja chilin, sitruunan ja chipotleaiolin kera. Se oli varsin toimiva annos. Pääruuaksi valitsin pihvin sijaan tuon edellämainitun merikrotin, mutta ehkä olisi pitänyt pysytellä niissä pihveissä, kun kerran pihviravintolassa oltiin. Se merikrottiannos kuulosti paljon jännittävämmältä kuin miltä maistui. Kala oli kiinteää ja valkoista, mutta aika mautonta ja eivät ne lisukkeetkaan siinä mukana erityisen ihmeellisiä olleet.
Loput porukasta ottivat erilaisia lihoja, DI possunkylkeä, muut nautaa ja eri lisukkeita. DI piti possuannoksestaan eivätkä muutkaan suuremmin valittaneet. Yksi otti sitä Wagyu-sisäfilett, mutta totesi, ettei se ole ihan hirveästi kummempaa kuin tavallinenkaan sisäfile, oikein valmistettuna molemmat ovat varmasti hyviä, mutta tällä kertaa Wagyu oli jäänyt aivan aavistuksen verran liian raa'aksi.

Plussaa SS:ssä oli ehdottomasti palvelu, joka oli sujuvaa ja ystävällistä ja tälläkin kertaa sain alkoholittoman drinkin ilman enempiä kulmien kohotteluja ja "no otatko kahvia?" - kyselyitä. Myös pöytään kannettu leipä oli hyvää, mutta pieni pyyntö: jos leipä on pehmeätä, ei sen kanssa todellakaan kannata tarjota jääkaappikovaa voita.

SS:stä ei vieläkään tule meidän suurinta suosikkipaikkaa Tampereella, vaikka se on ihan ok ravintola. Pihvipaikoista odotan eniten uuden pihviravinteli Huberin testausta. DI siellä kävi jo kerran firmansa pikkujouluillallisella ja kehui sen jotakuinkin maasta taivaaseen. Tässä joskus lähiaikoina oli tarkoitus käydä kaksin tai isommasas porukassa testaamassa se.

Ei kommentteja: