maanantaina, joulukuuta 31, 2012

Vuosi 2012

Tämä vuosi on ollut taantuvan bloggaamisen vuosi. Kirjoituksia ei ole kuin 70 kun vuonna 2009 niitä oli 370. Tämän vuoden ehkä määräävimpiä tekijöitä ovat olleet työt Tampereella, mummu pitkäaikaisosastolla ja aina niin ihanan kunnan tiesuunnitelmat. Ah, pitäisikin ehkä kopioida tänne blogiinkin se minun ja siskon väkertämä yleisönosastokirjoitus aiheesta. Me ihan kaivoimme eri lähteistä hintatietoja siitä mitä uusi tie maksaisi ja mitä maksaisi pohjavesisuojaus vanhalle tielle. Yllättäen (not) jälkimmäinen voitti, tosin ei kovin selkeästi. Kuitenkin kuulin joiltain tahoilta epäilyjä siitä, että kunnan rahat eivät riitä uuden tien rakentamiseen eivätkä pohjavesisuojauksen tekemiseen eli näillä mennään mitä nyt on. Maanomistajaa ei harmita.

Politiikkaankin piti sekaantua kun ensin oli presidentinvaalit ja sitten kunnallisvaalit ja jälkimmäisissä oli ehdokkaana eräs tuttu täällä Tampereella ja sitten piti vielä tutkia ehdokastilannetta Nurmijärvellä. Kun kunnallispolitiikasta puhutaan, minä seuraan paljon tarkemmin Nurmijärven asioita kuin Tampereen. Tampereella minulle riittää pääasiassa se, että bussit kulkee ja näin, Nurmijärvellä sen sijaan vahdittavana on pala peltoa ja mummu siellä laitoksessa ja näitä kuulkaa vahditaankin suurella huolella.

Muuten tuntuu siltä, että olen ollut jonkinasteisessa räkätaudissa vähän koko vuoden. On ollut nielutulehdusta, korvatulehdusta, keuhkoputkentulehdusta ja hiivatulehdusta, yskänpoikasta ja pikkunuhaa ja vähän isompaakin räkätautia ja sitten minulla alettiin epäillä olevan jotain astman suuntaistakin, kun köhittää niin. Pitäisi kiikuttaa viimeisimmät mittaustulokset lääkäriin, minusta ne kyllä näyttävät siltä, ettei se nyt ainakaan mitenkään erityisen selkeä astma ole. Ja nyt sitten joulun jälkeen on ollut entistä tukkoisempaa vaikka toistaiseksi ei mikään pöpö ole yrittämässä mitään tehoiskua. Jouluna kyllä kaikilla muilla jouluvierailla oli jos jonkinlaista yskää, joten minun mahdollisuudet saada sama tauti ovat aika hyvät... Toivotaan nyt kuitenkin että ei. Tai jos pitää, niin sitten vasta 3.1. jälkeen. Nimittäin kolmas päivä on mummun 102-vuotissynttärit Nurmijärvellä ja sinnehän on tietenkin mentävä. Toivottavasti tällä kertaa seurakunta ei töhri sen papin kanssa...

No niin, nyt mentiin sitten jo ensi vuoden puolelle.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, et oo sitten saanut vantaalais-ruokolahtelais-kröhää?!! Kyllä sen jo olis pitänyt ilmaantua, onhan kohta viikko kulunut, kun jouluporukka hajaantui. Kyllä oot vaan sitkee sissi, jos tämän räkätaudin ohitat!
-MUR-MUR-