tiistaina, helmikuuta 12, 2013

Hääsuunnittelua

Äiti, älä putoa tuolilta. Otsikko huijaa.

Mutta joo, minua jaksaa loputtomasti huvittaa Porvarilla on varaa - blogin Unelmahäät - postaus. Se vain on niin totta! En ole monissa häissä ollut elämäni aikana, mutta kyllä niistä harvoistakin pystyy nuo luetellut asiat tunnistamaan.

Mitä tapahtuisi, jos menisin itse naimisiin?
No, olemme DI:n kanssa asian jo sopineet noin periaatteessa, kyllä me varmasti jossain vaiheessa moisen siviilisäädyn vaihdoksen teemme. Se häähumu hoidetaan kuitenkin kokolailla omalla tavalla. Siis oikeasti omalla tavalla, ei perinteisesti "omalla" tavalla.

Avioehto
Minun henkilökohtainen tavoite on se, että suurimman vaivan meidän häiden eteen näkee se lakimies, joka vääntää kasaan avioehtosopimuksen. Eron sattuessa minä en luultavasti tule saamaan penninjeniä DI:n firmasta, mutta toisaalta DI ei saa neliösenttiäkään meidän kotitilasta. Muusta voidaan sitten tapella.

Polttarit
Häävalmistelut, sikäli jos niitä tehdään ylipäänsä, tehdään äärimmäisen salassa. Tällä yritän välttää myös sen, ettei kukaan saa päähänsä alkaa puuhata polttareita meikäläiselle. Koska a. viimeisen sinkkuillan viettäminen 5 vuoden avoliiton jälkeen on aika korni jo ajatuksenakin ja b. en aio pukeutua hassuihin vaatteisiin, myydä yhtään mitään enkä sen paremmin harrastaa mitään extreme-urheilulajeja. Siskon kanssa joskus asiasta puhuttiin, hän lupasi muistaakseni saunan lämmittää kotona ja se on ihan ookoo.

Sormukset
Tätäkin ollaan jo suunniteltu. Toistaiseksi yksi idea on ollut LotR - tyylinen sileä kultasormus (ei, emme me ole mitään fanaattisia LotR - faneja, mutta idea olisi kiva), johon tulisi teksti "One ring to bind them", mutta kun se tekstinpätkä ei mene ihan noin vaan: "One Ring to bring them all and in the darkness bind them". Että sitä sopii vielä harkita, ihan hyvä idea sinänsä ja niin paljon kuin minä kaikenmoisista jalokivistä tykkäisinkin, niin eihän niitä uskaltaisi arkena käyttää.

Morsiuskimppu
Tähän nyt voisi vaikka panostaakin. Maalaistytön kimpussa pitää olla viljantähkiä. Sitten olisi tosi kiva, jos olisi ainakin ruusuja, syreeninoksia ja jasmiineja. Pionitkaan eivät olisi kovin huono vaihtoehto, mutta voi käydä vähän risukkoiseksi kimppu, jos siihen kaikkea haluamaansa tunkee.

Hääpuku
Minä ja valkoinen hame. You wish. Vielä pitsihörsellystä vähän päälle, niin painajainen on valmis. Ei kuulkaa, häistä on selvittävä housut jalassa. Mikä vika mustissa, suorissa housuissa? Korkokengät kyllä tarttee.
DI varmaan kiskoo päälleen sen klassisen business-pukunsa: suorat housut, kauluspaidan, kravatin ja pikkutakin. Se on just hyvä niin.

Häämeikki
Täh? No ehkä sitä voisi juhlan kunniaksi käydä laitattamassa naamansa jossain ammattilaisella. Ehkä.

Hääkynnet
Kynnet voisi harkitakin teettävänsä.

Hääkampaus
Riittänee, että edellisellä viikolla tai joskus silloin käy leikkauttamassa tukkansa kampaajalla. Ettei se nyt ole ihan kauhea reuhka.

Vihkiminen
Kirkko, pappi ja kaikenlainen uskontohöpinä on täysin pois laskuista. Se on maistraatti, kiitos. Siviilivihkikaava on lyhyt ja ytimekäs, mutta koska se kestää noin minuutin, olisi järjetöntä raahauttaa koko puolta sukua maistraattiin sen minuutin takia, niin että eiköhän se ole tuomari, hääpari ja todistajat. Jälkimmäisetkin saa varmaan talon puolesta, mutta voisihan sitä pyytää vaikka joitakuita läheisimpiä todistajiksi.
Niin ja arkena. Työehtospimuksen palkallisista vapaapäivistä täytyy ottaa kaikki irti: minun tes nimittäin lupaa vihkipäiväksi palkallisen vapaapäivän, jos se osuu arkipäivälle.

Hääjuhla
Jos vaikka kahdestaan (tai todistajien kanssa) syömään johonkin hyvään ravintolaan...
Tai sitten varaa illaksi (ei välttämättä tarvitse olla vihkipäivänkään ilta) Tuulensuun ja kutsuu sinne lähimpiä kavereita syömään ja juomaan. Sopisi meille, vaikkei ehkä olekaan se perinteisin hääjuhlapaikka. Ehkä sukuakin voisi kutsua, mutta toisaalta voisi molempien perheet kutsua ihan omalle illalliselle joskus toisella kertaa tai jotain.

Häävalssi
Ei taida kuulua suunnitelmiin. Toisaalta Rammsteinin Ohne Dich voisi olla kova sana. Ei se kyllä valssi ole.

Hääyö
Mikä vika omassa sängyssä? Varsinkin jos se saadaan joskus kasaan vielä sen jälkeen kun se hajosi joulun tienoilla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä vaan olin tippua tuolilta, vaikka varoittelitkin!
Ja on niin hienoa kuulla teidän suunnitelmista, vaikka olisivatkin omanlaisianne. Ei olisi "omena" pudonnut kauaksi puusta, eli muistat meidän "synttäri"-juhlan viitisen vuotta sitten.
Suunnitelmat ovat kyllä hienot - sormus upea, morsiuskimppu sekin tosi hieno (siis kesähäät!)ja häävalssi vaikkei olekaan valssi, niin on koskettava (vaikken ymmärtänytkään sanoista mitään muuta kuin nimen ja videon katsottuani).
Jäämme odottelemaan tulevaa!

Voi hyvät hyssykät,vai on teidän punkka hajonnut?!! Lattiallako te nyt koisitte?
-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

Mitähän ovat tehneet, kun ovat sängynkin saanut hajalle?? ;)
-M-

Sirpale kirjoitti...

Jätän kertomatta enimmät yksityiskohdat, mutta henkilövahinkoja ei tapahtunut.