keskiviikkona, toukokuuta 01, 2013

Vappuilua ja muita kuulumisia

No niin, kunhan tästä nyt saadaan vappu pois alta, niin jos se elämä alkaisi vähän normalisoitua tai jotain. Kuten edellisessä postauksessa kerroin, DI:n Australian-vieras oli täällä Suomessa käymässä ja lähti eilisiltana takaisin kotimaahansa. No, eip siinä mitään, mutta tästä on aiheutunut yhtä ja toista menoa minullekin. Keskiviikkona tosiaan oli jo lounas ja illalla Tuulensuu, torstaina kävin itse puolestani Nurmijärvellä. Perjantaina ei ollut muuta kuin että kävimme DI:n ja yhden kaverin kanssa keskustassa syömässä ja semmoista. Lauantaina oli iltasella DI:n työkaverin luona päivällinen, hänen perheensä, minä ja DI ja Aussi. Tarjolla oli hirvenpaistia ja suppilovahverokastiketta, jälkiruokana jäätelöä, marjoja ja marjapiirakkaa. Hyvin suomalaisia tarjottavia siis.

Sunnuntaina minun piti viedä Fusion takaisin pääkaupunkiseudulle ja koska Aussi suunnitteli itsekin Helsingin-retkeä, päätimme yhdistää nämä kaksi asiaa. Lähdimme aamulla Tampereelta ensin kohti Nukaria, poikkesimme katselemassa maisemia Nukarinkoskella ja vein DI:n ja Aussin sitten meikäläisen kotitilalle ihmettelemään suomalaista maaseutua. Itse kävin nopsasti katsomassa mummua, kun olin näin luvannut. Siitä sitten lähdimme Helsinkiin, tipautin auton Myllypuroon ja metrolla keskustaan. Kiertelimme siinä Töölönlahden nurkilla, näimme ulkoa päin uuden musiikkitalon, eduskuntatalon ja Finlandia-talon, katselimme maisemia muutenkin. Sitten kävelimme Temppeliaukion kirkolle, kävimme siellä sisälläkin, kun se sattui olemaan sopivasti auki. Sen jälkeen syömään ja Senaatintorin kirkon kautta Kauppatorille ja Suomenlinnaan. Suomenlinnassa oli valitettavasti sukellusvene Vesikko vielä kunnostuksen alla, mutta kävimme Kustaanmiekassa katselemassa ja ihmettelemässä maisemia. Sitten kello lähenikin jo kahdeksaa illalla, joten ei muuta kuin seuraava juna kohti Tamperetta ja koko seurue oli valmista kauraa peiton alle.

Maanantaina piti vieraalle esitellä vielä Plevna ja eilen poikkesin iltapäivästä vielä DI:n firman toimistolla, DI:n työkaverin vaimo oli tehnyt vappumunkkeja ja DI tuonut samppanjaa. Hyvästelimme Aussin, joka lähti alkuillasta kohti Seutulaa ja menimme itse perinteisesti grillaamaan TTY:lle. Aluksi satoi vettä, ihan rankastikin, mutta iltaa myöten keli poutaantui ja vaikkei erityisen lämmin ollut, niin ihan viihtyisää siellä ulkona oli. Ja onneksi aina välillä pääsi sisätiloihinkin.

Tänään vuorossa oli vappulounas. Paikaksi oli valikoitunut huhtikuun alussa avautunut Grillson Hämeenpuisto, remontissa olleen Cumuluksen uusi ravintola. Ihan siistin näköinen paikka kaikkinensa. Ruokalista oli kovin laaja, pääruuaksi sai valita oman pihviannoksensa (vapaavalintainen pihvi, kastike/maustevoi, perunalisäke ja muu lisäke) tai sitten ottaa jonkin valmiin annoksen. Osa tarjotusta naudanlihasta oli australialaista Black Angusta.
Itse otin alkuruuaksi paistettua kampasimpukkaa ja parmankinkkua. Kampasimpukka on aina vähän riski ottaa ravintolassa, kun ei voi tietää osataanko se juuri tässä paikasas juuri tänään paistaa oikein. Ei kuitenkaan tarvinnut pettyä, Grillssonin kampasimpukka oli suorastaan täydellisesti paistettua ja muutenkin alkuruoka oli hyvä.
Pääruuaksi en ottanut pihviä, vaikka siellä houkuttelevia vaihtoehtoja olikin (niitä houkuttelevia vaihtoehtoja oli oikeastaan jopa liikaa). Valitsin lohi-avokado-hampurilaisen, jonka kanssa tarjoiltiin ranskalaisia. Täytyy sanoa, että oli ehkä eksoottisin hampurilainen, mitä koskaan olen syönyt, mutta varsin hyvä kyllä. Myös ranskalaiset olivat onnistuneita ja se kastike, mitä ranskalaisten kansas tarjottiin, jotain ehkä chili-majoneesia. Jälkiruuaksi suurin osa pöytäseurueestamme otti creme brulée trion, mutta itse otin tarte tatinin vaniljajäätelöllä. Ihan toimiva annos sekin.

Ruoka siis Grillssonissa oli vähintäänkin kohtalaista, ehkä hieman hintavaa (erityisesti ne pihvit), mutta palvelusta voisi hieman natista. Ystävällistä palvelu kyllä oli, mutta välillä vähän säätämistä. Ruokien kanssa välillä vähän kesti, vaikka ravintola ei varsinkaan alkupuolella lounasta ollut edes puolillaan. Vettä sai välillä pyytää erikseen ja mielestäni pitkässä 7 hengen pöydässä olisi voinut ihan hyvin olla kaksikin vesikannua, yksi kummassakin päässä. DI:ltä jäi saamatta hänen pyytämänsä olut, jälkiruokajuomia huomattiin kysellä vasta sitten kun jälkiruuat olivat pöydässä jo. Ei mitään kovin katastrofaalista kuitenkaan, mutta ei nyt ainakaan ensimmäisellä kerralla jäänyt mitenkään lähtemätön vaikutelma.

Ei kommentteja: