perjantaina, lokakuuta 11, 2013

Pistelyä, osa 2: hengissä

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, oli maanantaina vuorossa eräs first time ever meikäläiselle: akupunktio. Jännitti ihan sutena eikä asiaa todellakaan auttanut se, että lääkäri alkoi pistellä niitä neuloja ensin kasvoihin ja yhden päälaellekin. Mutta on tunnustettava, ettei se sattunut. Neulan laittaminen nipisti, muttei sen enempää kuin veritipan ottaminen sormenpäästä (paitsi että niitä yleensä ei oteta kymmentä eikä kasvoista) ja sen jälkeen olo oli jotakuinkin tuskaton, ainakin jos pysyi hievahtamatta paikoillaan. Neuloja tuli tosiaan kymmenen kappaletta, yksi molempiin jalkapöytiin, yksi molempiin käsiin, se yksi päälaelle ja loput kasvoille, lähinnä ohimoille, otsaan ja silmän ympärille. Sitten istuskeltiin vartin verran.

Mutta kyllä se silti oli jokseenkin outoa. Tovin istuttuani alkoi molemmissa käsissä tuntua, en nyt oikein osaa sanoa oliko se varsinaisesti särkyä, mutta jotain sinne päin, ei mikään miellyttäväkään tunne. Kuuluu kuulemma asiaan, sanoi lääkäri, en ole halvaantumassa. Sitten alkoi huimata, istuin näet tuolilla. Lääkäri sanoi sen johtuvan akupunktion aiheuttamasta verenpaineen laskusta, itse olisin veikannut sitä, että varpaiden liikuttaminen sai toisessa jalkapöydässä olevan neulan sattumaan ynnä tietysti yleinen jännitys (sanoo ihminen, joka lähes pyörtyi kun tähystettiin nenää). Huimaus meni kuitenkin ohitse hetken pötköttelyllä sen jälkeen kun neulat oli poistettu. Kymmenestä neulasta kaksi nappasi tipan verta mukaansa. Lääkäri sanoi, että hoito voi väsyttää, sen lisäksi ilmeisesti sen verenpaineen laskun jäljiltä sormia palelsi ja kädet tuntuivat muutenkin sen illan vähän kuin eivät olisi olleet ihan omat.

Yöllä sitten maittoi uni peräti kymmenen tunnin edestä, seuraavana päivänä olo oli ihan normaali ja sitten ei päätä olekaan särkenyt. Se ei vielä todista tietysti mitään hoidon tehon puolesta, muttei kyllä vastaankaan. Ensi maanantaina on seuraava kerta ja sitä seuraavana taas, sitten katsotaan tilannetta että onko auttanut ja jos on, jatketaan vielä pari kertaa. Sen jälkeen sitten pistellään tarvittaessa, kuulemma.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pääasia, että oot hengissä!
-MUR-MUR-

Anonyymi kirjoitti...

akupunktiota on pari kertaa tullut kokeiltua niskaan, käsiin ja selkään. Ei hassumpaa, minusta se kyllä todella auttoi, vaikka olikin hurjan näköisiä neuloja.