tiistaina, lokakuuta 01, 2013

Pistelyä

Meikäläisen migreeritarina on saamassa jatkoa. Tämän vuoden puolella migreeni on alkanut entistä oudommaksi ja sitkeämmäksi, kohtauslääkettä ja särkylääkettä kuluu eivätkä ne tahdo pitää särkyä pois tarpeeksi pitkään. Särky edelleenkään ei ole erityisen voimakasta, joten siinä mielessä se on jollain tavoin siedettävissä yhä, mutta kyllä se silti vituttaa.

Ja kuten ennemminkin, joskus lääke on pahempi kuin tauti itse. Relert alkoi aiheuttaa liiallisia sivuvaikutuksia tuossa aikaisemmin ja lääkitystä alettiin säätää. Almogrania kokeilin taas, mutta se ei vieläkään pidä särkyä pois riittävän hyvin. Sitten tuli Maxalt. Aluksi sen tehossa oli vähän toivomisen varaa, mutta sivuvaikutuksia ei ilmennyt. Näköjään kun sitäkin tarpeeksi syö, sekin alkaa väsyttää. Ja lisäksi Maxalt on kallista, siitä ei saa Kela-korvausta ja hinta on iloiset 9€ per tabletti. Vaikka nyt töissä onkin, niin ei se siitä silti halpaa tee. Naramigia kokeilin yhden tabletin, mutta siitäkin voisi todeta, että uusi lääke, vanhat sivuvaikutukset: väsyttää armottomasti. Koska näiden lääkkeiden aiheuttamaan väsymykseen liittyy kaikenlaisen muun aivotoiminnan lakkaaminen lähes kokonaan, on tästä tullut jo sairaspoissaoloja töistä.

No, onneksi arsenaalia löytyy vielä. Estolääkityksen kokeilu olisi mahdollista, vaikkakin muutama vuosi sitten se estolääkitys aiheutti päänsärkyä, mutta nyt lähdettiin kuitenkin uusille urille ja sain viimeksi lääkärissä käydessäni lähetteen akupunktioon. Juuri äsken varasin ajankin pistelylle, ensi maanantaina sitten nähdään miten neulakammoinen oikeasti olen. Parastahan asiassa on se, että kun hoito on määrätty migreenin estoon ja sen suorittaa lääkäri, työnantajan sairauskuluvakuutuksen pitäisi maksaa viulut.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vai, että pistelyä olet saamassa! Toiset sanoo, että tuntuu ja toiset sanoo, että ei - ota siitä nyt sitten selvää.
Kenenkään en ole kuullut kuolleen mokomaan juttuun.Lohduttaa sekin.
-MUR-MUR-